CORNELIE  BOL

Na haar studie rechten (Utrecht en Parijs) werkte Cornelie tussen 1990 en 2002 als advocaat in Amsterdam en  als (advocaat) medewerker bij de Amsterdamse Orde van Advocaten, waar zij haar ervaring opdeed met het klacht- en tuchtrecht.

Sinds 2007 is Cornelie actief als trainer en coach. Zij werkte mee aan de herinrichting van de beroepsopleiding Advocaten en was tot 2017 hoofddocent vaardigheden bij die beroepsopleiding.

Cornelie woonde met haar gezin enige tijd in Paramaribo en mede daarom lag het voor de hand, dat zij meer recent meewerkte aan projecten in Suriname die als doel hadden de ontwikkeling van de verplichte beroepsopleiding Advocaten en het advocatentuchtrecht.

Vroeg of laat ervaren we het allemaal wel eens, een gevoel van “vast te zitten”. Dan kan professionele begeleiding je leren welke patronen er spelen en hoe daarvan los te komen, zodat het weer gaat “stromen”. In de advocatuur doorloopt iedereen -zij het op eigen wijze- bepaalde fases in de professionele ontwikkeling. Soms gaat dat vanzelf en soms hapert er iets.

Voel je onzekerheid en stress in de beginfase van je werkzame leven?

Is de stap naar meer eigen verantwoordelijkheid en cliënten-contact een lastige?

Een eigen praktijk opbouwen en leidinggeven aan een team vraagt weer heel andere vaardigheden dan je hebt ontwikkeld als advocaat.

Jarenlang hard en succesvol gewerkt, maar nu lijkt het de energie niet meer te geven en alleen nog maar te kosten: hoe verder?

Allemaal thema’s, die op enig moment in je professionele leven kunnen opkomen.

Door stil te staan bij wat er speelt -en ook letterlijk af en toe tot stilstand te komen- ontstaat er bewustzijn. Dit is de sleutel tot verandering. Vaak lastig om alleen te doen. Behulpzaam als iemand, die weliswaar weet in welke omgeving het zich afspeelt, maar ook de nodige afstand heeft tot jou en die omgeving, de juiste vragen stelt en meedenkt.

In een team doen zich vergelijkbare processen voor. Ook daar kun je -met elkaar- mee aan de slag.

Cornelie werkt onder andere met de Karakterstructuren van Wilhelm Reich en Systeemtheorie van Bert Hellinger. Ook begeleidt zij opstellingen en zet zij -waar dat passend is- oefeningen in uit de energetica en mindfulness.

Ieder gesprek of traject is op maat.  Altijd wordt bij aanvang samen verkend wat de vraag is en wat daarvoor nodig is. 

Locatie Den Haag, Bussum en/of online.

Stuur een e-mail naar: mail@corneliebol.nl of bel +31 6 10 84 46 92

Cornelie Bol

Cornelie Bol

mail@corneliebol.nl
+31 6 10 84 46 92